Izvor:
12.10.2018 u 09:10
0

JUŽNOKOREANSKI PREDSEDNIK POTVRDIO: Kim hoće punu demilitarizaciju, demontiraće sve nuklearno!

SEUL – Severnokorejski lider Kim Džong-un namerava da stavi van snage sve nuklearno oružje, materijale i postrojenja kako bi se postigla "potpuna" denuklearizacija, rekao je danas južnokorejski predsednik Mun Džae-in.

Mun je dodao i da Pjongjang i Vašington imaju radne konsultacije kako bi dogovorili drugi samit Kima i američkog predsednika Donalda Trampa što pre, čim prođu srednjeročni izbori u SAD, navodi se u transkriptu Munovog intervjua za BBC koji je objavila kancelarija južnokorejskog predsednika.

Posle trećeg sastanka sa Kimom u Pjongjangu u septembru, Mun je rekao da je Sever spreman da pozove međunarodne eksperte da nadgledaju zatvaranje poligona za raketna testiranja i da će zatvoriti glavni nuklearni kompleks Jongbjon ako Vašington preduzme recipročne akcije.

Mun sada kaže da bi te akcije mogle da uključe otvaranje američke kancelarije za vezu u Severnoj Koreji, humanitarnu pomoć i razmenu ekonomskih eksperata.

Kurir

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter