Izvor:
04.09.2016 u 01:06
0

ŠOKANTNO OTKRIĆE MINISTARSTVA: Državni novac masovno koristili za STIPTIZ I KOCKANJE!

Zaposleni u Ministarstvu odbrane SAD nisu dobro disciplinovali svoje potčinjene za koje se utvrdilo da su trošili kreditne kartice Vlade na „zabave za odrasle“, navodi se u izveštaju inspektora Ministarstva.

Zvaničnici Pentagona potrošili su gotovo milion dolara na kockarnice bez ozbiljnih posledica, navodi se u izveštaju.

Zvaničnici Pentagona odobrili su svojim potčinjenima korišćenje poslovnih kreditnih kartica sa kojih su potrošili gotovo 100.000 dolara na striptiz klubove i „zabavu za odrasle“ i skoro milion dolara na kockarnice bez ozbiljnih posledica, piše u izveštaju. Čak i nakon što je zvanični nadzorni organ Ministarstva odbrane SAD kritikovao trošenje novca na zabavu za odrasle i kockanje, viši zvaničnici nisu preduzeli „odgovarajuće“ disciplinske mere, navodi se u izveštaju inspektora koji je objavljen u utorak. Provera 30 zaposlenih koji su koristili poslovne kartice utvrdila je da zvaničnici nisu adekvatno pregledali isplate putnih naloga, niti su preduzeli mere za „eliminisanje dodatnih zloupotreba“. Zapravo, većina proveravanih, 22 od 29 onih koji su zadržali svoje putne naloge, primila je dodatni novac po njihovom zahtevu za isplatu za kockarnice ili centre za zabavu za odrasle, u ukupnoj vrednosti od 8.544 dolara.

– Vladine kartice trebalo bi da se koriste za službene troškove zaposlenih u Vladi, a posebno tokom službenih putovanja. Osim što je sramota da su se zvaničnici Pentagona izvukli zbog korišćenja kartica u klubovima i kockarnicama, inspektor je otkrio da zvaničnici Pentagona „nisu razmatrali bezbednosne posledice neprikladne lične upotrebe putnih kartica – piše u izveštaju.

Inspektor je 2015. godine prvi put otkrio da su vladine putne kartice korišćenje za plaćanje troškova u kockarnicama i za zabavu za odrasle i sproveo je novu istragu kako bi se utvrdilo da li su nadređeni smatrali odgovornim one koji su pravili troškove. Keri Viben, koja rukovodi kontraobaveštajnom i bezbednosnom direkcijom podsekretarijata Pentagona, napisala je inspektoru da nije našla „činjenične greške“ u izveštaju. Vibenova je rekla da je direkcija u skladu sa tim ažurirala priručnik za bezbednost zaposlenih kako bi uvela oštrije bezbednosne mere za službene troškove i očekuje da on bude objavljen do kraja godine.

Sputnjik
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter