Izvor:
17.10.2018 u 19:19
0

MAKRON: Dolazim sa porukom poverenja i hitnosti!

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je večeras da na razgovore o Bregzitu dolazi sa dve poruke: porukama poverenja i hitnosti.

– Poverenje je tu jer smo napravili progres u pregovorima, još nismo stigli do kraja i sada je trenutak kada treba doneti odluku. Što se hitnosti tiče, mislim da je važno naći sporazum o povlačenju (Velike Britanije iz EU) kako bismo mogli da razmišljamo o budućim odnosima -poručio je Makron po dolasku na samit EU u Briselu.

Francuski predsednik je rekao novinarima da će tokom večeri prvo razgovarati sa britanskom premijerkom Terzeom Mej, a zatim sa glavnim EU pregovaračem Mišelom Barnijeom.

– Barnije je dobro sledio sva data uputstva i odradio dobar posao u pokušaju nalaženja komoromisa. Nisu daleko i sada je vreme da se dogovor postigne – kaže Makron.

Predsednik Francuske smatra da nije dobro da svaka od 27 zemlja EU govori o tome šta bi ona radila kada su pregovori o Bregzitu u pitanju, već da je na nivou 27-ce odlučeno da se mandat poveri Mišelu Barnijeu i da on treba da pregovara sa Londonom.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Instagram/emanuelmacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter