MAKRON: Dolazim sa porukom poverenja i hitnosti!

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je večeras da na razgovore o Bregzitu dolazi sa dve poruke: porukama poverenja i hitnosti.

- Poverenje je tu jer smo napravili progres u pregovorima, još nismo stigli do kraja i sada je trenutak kada treba doneti odluku. Što se hitnosti tiče, mislim da je važno naći sporazum o povlačenju (Velike Britanije iz EU) kako bismo mogli da razmišljamo o budućim odnosima  -poručio je Makron po dolasku na samit EU u Briselu.

Francuski predsednik je rekao novinarima da će tokom večeri prvo razgovarati sa britanskom premijerkom Terzeom Mej, a zatim sa glavnim EU pregovaračem Mišelom Barnijeom.

- Barnije je dobro sledio sva data uputstva i odradio dobar posao u pokušaju nalaženja komoromisa. Nisu daleko i sada je vreme da se dogovor postigne - kaže Makron.

Predsednik Francuske smatra da nije dobro da svaka od 27 zemlja EU govori o tome šta bi ona radila kada su pregovori o Bregzitu u pitanju, već da je na nivou 27-ce odlučeno da se mandat poveri Mišelu Barnijeu i da on treba da pregovara sa Londonom.

 

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Instagram/emanuelmacron

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost