TRAMP: Pompeo nije ni video ni čuo snimke iz konzulata Saudijske Arabije u Turskoj!

 

 

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je večeras na Tviteru da američki državni sekretar Majk Pompeo nije ni video ni čuo navodne snimke iz konzulata Saudijske Arabije u Turskoj.

Rojters navodi da je Tramp to poručio u vezi sa slučajem nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija u tom konzulatu.

Agencija podseća da je sam Pompeo takođe kazao da nije imao uvid u bilo kakve snimke, a da je i turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu odbacio navode medija da je prethodno rekao da je zvanična Ankara prosledila audio snimke tog slučaja.

Zaposleni u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, u koji je saudijski novinar Kašogi ušao pre nego što je proglašen kao nestao, danas su svedočili pred turskim tužiocima, javio je AP.

Kašogiju se izgubio svaki trag otkako je 2. oktobra ušao u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu da podigne neka dokumenta.

Turska tvrdi da su kolumnistu "Vašington posta" koji je kritikovao saudijskog princa prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, ubili saudijski agenti u prostorijama saudijskog konzulata u Istanbulu 2. oktobra, a da je njegovo telo raskomadano dok Saudijska Arabija negira te tvrdnje.

Bivši šef britanske obaveštajne agencije MI6 Džon Sojers izjavio je da je Kašogi verovatno ubijen po naredbama ljudi bliskih saudijskom princu Mohamedu bin Salmanu.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/FloridaforHRC

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost