Izvor:
20.10.2018 u 18:50
0

POZIV NA NOVI REFERENDUM: U Londonu održan protestni marš protiv Bregzita!

U centru Londona je održan protestni marš na kojem je više stotina hiljada ljudi, protivnika Bregzita pozvalo na ponovni referendum o istupanju Britanije iz Evropske unije. Prema procenama organizatora, na protestu je učestvovalo 700.000 ljudi, a policija nije iznosila svoje procene. Organizatori skupa rekli su da je potreban novi referendum zato što su se pojavile nove činjenice o troškovima i složenosti procesa Bregzita.

Demonstranti, koji su sa oko 150 autobusa došli iz svih delova zemlje do britanske prestonice, nosili su zastave EU. Gradonačelnik Londona Sadik Kan koji se pridružio maršu rekao je da je na stolu loš dogovor o Bregzitu ili nikakav.

– To je milion kilometara od onoga što je obećano pre dve i po godine – rekao je Kan.

Današnsji protest, prema njegovim rečima je "marš za budućnost" za mlade Britance. Endrju Adonis, laburistički član Doma lordova, rekao je da su "ovonedeljni novi haos i konfuzija u vezi sa pregovorima o Bregzitu pokazali kako će čak i najbolji sada dostupan dogovor biti loš po Britaniju".

– Glasači nikada neće oprostiti niti zaboraviti ako poslanici dozvole da se ovaj jadni Bregzit dogodi, a da se narodu ne omogući da u tome imaju poslednju reč – istakao je on.

Prema planu, Britanija treba da napusti EU 29. marta, ali su pregovori između dve strane praćeni mnogobrojnim neslaganjima.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter