Izvor:
21.10.2018 u 12:01
0

ČEKA SE LONDON: Severna Irska mora da bude jače povezana sa EU, britanski unionisti striktno odbijau!

Evropska unija neće prihvatiti privremene mere za rešavanje pitanje irske granice u pregovorima o Bregzitu, izjavila je francuska ministarka za Evropu Natali Loazo.

– Moramo imati definitivan odgovor ili barem ne privremene mere koje će iščeznuti, pa da posle ne znamo šta da radimo – rekla je Loazo.

To je, ukazala je francuska ministarka, nešto što London mora da reši.

– Čekamo sprovodivo rešenje iz Londona – zaključila je Loazo.

Britanija je saopštila da bi mogla da prihvati duži prelazni period posle istupanja ako EU odustane od svojih predloga za granicu sa Irskom – politike koja ima za cilj da obezbedi da se i nakon Bregzita između Severne Irske i Republike Irske ne vrati "tvrda granica", što se u pregovaračkom žargonu naziva "backstop".

Evropska unija želi da Severna Irska ostane jače povezana sa EU, što britanski unionisti striktno odbijaju.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter