Izvor:
21.10.2018 u 12:39
0

ZAJEDNIČKOG PROGRAMA NEĆE BITI: Južna Koreja će održati vojne vežbe u decembru i bez SAD!

Uprkos mogućem otkazivanju zajedničkih vojnih vežbi sa SAD najavljenih za decembar, Južna Koreja će u planiranom periodu sama održati vežbe vazduhoplovnih snaga, izjavio je zvaničnik južnokorejskog Ministarstva odbrane.

Godišnje vojne vežbe Južne Koreje i SAD, koje su zakazane za decembar, najverovatnije će ove godine biti otkazane kako bi se pružila podrška tekućim mirovnim naporima u kojima učestvuje Severna Koreja, rekli su zvaničnici dve zemlje.

– Nećemo menjati plan za vežbe južnokorejskih vazduhoplovnih snaga, iako zajedničkih programa neće biti – rekao je novinarima zvaničnik Ministarstva nacionalne odbrane u Seulu.

Vojne vežbe vazduhoplovnih snaga velikih razmera se sprovode u decembru svake godine od 2015. i u njima učestvuju desetine aviona i hiljade pripadnika vojnih snaga SAD i Južne Koreje.

Ako bude otkazana, to će biti najnovija u nizu vojnih vežbi koje su ove godine otkazane radi podrške dijalogu s ciljem da Severna Koreja odustane od svog programa nuklearnog naopružanja.

Severna Koreja, inače, oštro kritikuje zajedničke vojne vežbe SAD i Južne Koreje kao "probu za invaziju" na tu komunističku zemlju.

Istorijskim potezima u pravcu denuklearizacije Korejskog poluostrva, dve Koreje su održale tri samita ove godine, a američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong-un sastali su se u junu u Singapuru.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter