Izvor:
21.10.2018 u 19:32
0

ERDOGAN: U utorak ćemo objaviti detalje istrage o smrti saudijskog novinara Džamala Kašogija!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je danas da će u utorak objaviti detalje turske istrage o smrti saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Erdogan je, obraćajući se pristalicama u Istanbulu, istakao da Turska traži pravdu i da će detaljno o tome pričati u govoru pred članovima vladajuće partije u parlamentu.

Nakon što je negirala bilo kakvu umešanost u nestanak Kašogija, kome se gubio trag od 2. oktobra nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu, Saudijska Arabija je u subotu saopštila da je on ubijen u "tuči pesnicama" u toj zgradi.

Velika Britanija, Francuska i Nemačka su poručile da Saudijska Arabija mora da pruži dokaze za svoje objašnjenje o tome šta se dogodilo novinaru Kašogiju, kako bi se ono smatralo uverljivim.

"Ništa ne može da opravda ovo ubistvo i mi ga najoštrije osuđujemo", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter