Izvor:
21.10.2018 u 20:33
0

TRAMP: O posledicama po Saudijsku Arabiju nakon razgovora sa princem!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će uskoro pričati sa saudijskim pricom Muhamedom bin Salmanom o tome da li će uopšte i kakve posledice pretrpeti Saudijska Arabija zbog ubistva novinara Džamala Kašogija.

Tramp je rekao da će se pre svega konsultovati sa američkim Kongresom, kako bi formirao adekvatan odgovor, a da će to uraditi do utorka, prenosi AP.

Tramp je u više navrata tokom prošle nedelje rekao da se protivi bilo kakvim situacijama koje će dovesti u pitanje dogovor o prodaji oružja Saudijskoj Arabiji, vredan više od 100 milijardi dolara, ali da će razmotriti sankcije.

Američki predsednik je u petak izjavio da veruje saudijskoj verziji događaja, odnosno da je novinar ubijen tokom tuče sa više od 10 saudijskih agenata.

Mišljenje je promenio već sutradam u subotu, kada je za "Vašington post" izjavio da veruje da je u saudijskoj verziji događaja bilo "laži i zavere".

Kašogi je nestao 2. oktobra, nakon ulaska u saudijski konzulat u Istanbulu, a Saudijska Arabija je nakon više od dve nedelje potvrdila da je novinar zaista mrtav i da je život izgubio u konzulatu.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter