Izvor:
23.10.2018 u 17:25
0

EROGAN RAZGOVARAO S PORODICOM NASTRADALOG NOVINARA: „Svirepo ubistvo Kašogija uvreda za celo čovečanstvo“!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa članovima porodice ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija i izjavio im saučešće, te obećao da će Turska uraditi sve što bude mogla da se reši njegovo ubistvo.

Oni su izjavili da je Erdogan izrazio svoju najdublju tugu zbog Kašogijevog ubistva, a da je razgovarao i s Kašogijevim sinom Abdulahom. Erdogan je ranije izjavio da je "svirepo ubistvo Kašogija uvreda za celo čovečanstvo" i naglasio da se ono nije dogodilo spontano već da je bilo unapred planirano.

Kako je rekao, za ubistvo saudijskog novinara je odgovorno 18 osoba, od kojih je 15 stiglo iz Saudijske Arabije u Tursku da bi to obavili, a troje su radnici Konzulata u Istanbulu u kojem se ubistvo dogodilo. Kao dokaze Erdogan je izneo tvrdnje da su uklonjeni hard diskovi na kojim se čuvaju snimci sigurnosnih kamera u konzulatu.

Saudijska Arabija je nakon dve nedelje negiranja, tokom vikenda saopštila da je Kašogi ipak ubijen u konzulatu te države u Istanbulu u koji je ušao 2. oktobra.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter