Izvor:
23.10.2018 u 18:23
0

KOCIJANČIĆ: Nije došlo do ozbiljnog zastoja u pregovorima Beograda i Prištine!

Dijalog Beograd-Priština je u toku na tehničkoj, stručnoj ravni s ciljem da se zakaže sledeći sastanak dijaloga na visokom nivou, izjavila je u Briselu portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančić. Predstavnica za štampu visoke predstavnice EU Federike Mogerini rekla je da "treba da se utvrdi datum" susreta najviših predstavnika Beograda i Prištine.

Kocijančić je time odgovorila na molbu da iznese ocene EU o stanju u Dijalogu, imajući u vidu stavove visokih srpskih, ali i nekih međunarodnih zvaničnika da je došlo do ozbiljnog zastoja u pregovorima Beograd-Priština, zbog sukoba unutar političkog vođstva kosovskih Albanaca, kao i namere Prištine da formira vojsku.

– Naša ocena stanja dijaloga je otud jasno različita – podvukla je Maja Kocijančić.

To je bio odgovor i na izjave srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je "Srbija u krajnje teškom položaju" zbog namere Prištine da formira vojsku i američkog zvaničnika Metjua Palmera da SAD "ohrabruju" Beograd i Prištinu da nađu održivo rešenje, dok je francuski ambasador preneo stav Pariza da Priština mora omogućiti formiranje Zajednice Srpskih opštinA.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/MajaKocka

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter