Izvor:
25.10.2018 u 11:45
0

KURC PORUČIO: EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana!

Evropska unija biće kompletna tek kada države Zapadnog Balkana budu članice Unije, poručio je u Budvi austrijski kancelar Sebastijan Kurc. Kurc je, na konferencija o ekonomiji "Montenegro 2018", istakao da integracija funkcioniše jedino uz saradnju u politici i ekonomiji.

On je naveo da EU ima jasnu vizuju mira i blagostanja na našem kontinentu.

– Stabilnost i sigurnost dugoročno za region i EU mogu biti obezbeđeni samo ako ovaj region bude deo EU – rekao je Kurc i dodao da to nisu snovi, već da smo na dobrom putu.

Ističe da je migrantska kriza pokazala da je region odlučujući za čitavu EU.

– Interes EU je da ovaj region postane deo EU – naglasio je Kurc i dodao da se ušlo u novu dinamiku u proširenja.

EU perspektiva Zapadnog Balkan izgleda bolje nego ikad, kazao je Kurc, navodeći da Crna Gora i Srbija ostvaruju dobar napredak. Kurc je rekao i da su države regiona na dobrom putu ka EU i da obe strane moraju da daju doprinos. Austrijski kancelar je dodao da su na Zapadnom Balkanu odlučujuće reforme koje sprovode države.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter