Izvor:
28.10.2018 u 13:21
0

LAVROV: Moskva želi normalne i poslovne odnose sa SAD uz obostrano poštovanje!

Moskva želi normalne i poslovne odnose sa SAD uz obostrano poštovanje i više puta je predložila kako da se izgradi dijalog sa tom zemljom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je rekao da Rusija ne forsira prijateljstvo sa Vašingtonom, kao i da je ruska strana više puta na različitim nivoima predlagala američkoj kako bi ti odnosi trebalo da se izgrade.

Prema njegovim rečima, Rusija je spremna da razgovara sa Vašingtonom o bilo kom problemu u bilateralnim odnosima i da rešava međunarodne probleme.

"Oni znaju na šta smo sve spremni. Ukoliko postoji oblast gde su Amerikanci spremni da razgovaraju na jednakom nivou i uz poštovanje, otvoreni smo za to".

Govoreći o nuklearnom sporazumu iz kojeg je SAD najavila povlačenje, Lavrov je rekao da je Moskva počela da priprema odgovore vezane za pakt o kontroli naoružanja, prenosi Rojters.

"Pre nedelju dana, a svega nekoliko dana pre nego što su SAD najavile da će se povući iz nuklearnog sporazuma, Amerikanci su preko ambasade u Moskvi poslali ruskom Ministarstvu spoljnih poslova obimnu listu pitanja o tome šta ih brine", rekao je Lavrov.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je 20. oktobra da Vašington planira da izađe iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom, koji su 1987. godine potpisali tadašnji predsednici Rusije i SAD Mihail Gorbačov i Ronald Regan.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Interpreter_Mag

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter