Izvor:
28.10.2018 u 13:32
0

MATIS: SAD razgovaraju sa svojim evropskim saveznicima o Sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa!

Američki državni sekretar Džejms Matis izjavio je danas da SAD razgovaraju sa svojim evropskim saveznicima o Sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) sa Rusijom, iz kog je predsednik SAD Donald Tramp najavio povlačenje.

"Razgovaramo sa našim evropskim kolegama, a pričao sam juče o tome sa nemačkom ministarkom odbranom i razgovori se nastavljaju", rekao je Matis u Pragu.

Vašington tvrdi da Rusija krši INF, što zvanična Moskva demantuje, te uzvraćaju da taj sporazum krše.

Sporazum su inače 1987. godine potpisali tadašnji predsednik SAD Ronald Regan i sovjetski lider Mihail Gorbačov.

Američki saveznici u Evropi gledaju na Sporazum kao ključni deo kontrole oružja i prihvataju da ga Moskva krši, ali su zabrinuti da bi njegovo ukidanje dovelo do nove trke u naoružanju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/CNNPolitics

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter