Izvor:
31.10.2018 u 07:47
0

CIPRAS SPREMA KRUPAN KORAK U VEZI SA CRKVOM: Došlo je vreme, a imamo mudrosti!

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da planira da u novu verziju grčkog Ustava uvede "versku neutralnost", dodavši da je uveren da će to crkva podržati.

"Crkva i država imaju mudrost da svoje odnose stave na racionalnu osnovu", rekao je Cipras na sastanku svoje partije SIRIZE, dodajući da je vreme da se u Ustav Grčke uvede verska neutralnost, prenosi Katimerini.

List dodaje da on nije objasnio kako će ti novi odnosi izgledati.

Grčki premijer je ponovio svoj predlog za uvođenje proporcionalnog izbornog sistema i uvođenje "konstruktivnog glasanja o nepoverenju vladi", odnosno instituciji koja će otežati proces podnošenja zahteva za glasanje o nepoverenju.

Takođe je rekao da želi usvajanje predloga koji bi nalagao da premijer mora da bude izabran poslani, kako bi "izbegli političke situacije u kojima premijer nije izabran popularnim glasom".

Nova demokratija je kritikovala Ciprasa rekavši da revizijom Ustava želi da preusmeri pažnju od neuspeha vlade.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter