Izvor:
01.11.2018 u 20:12
0

OSUMNJIČENI ZA MASOVNU PUCNJAVU U SINAGOGI SE IZJASNIO: Nisam kriv!

Robert Bauers (46), osumnjičeni za masovnu pucnjavu u sinagogi u Pitsburgu, u kojoj je proteklog vikenda ubijeno 11 osoba, izjasnio se na sudu da nije kriv.

On je na drugom ročištvu zatražio suđenje uz porotu.

Bauers je optužen po ukupno 44 tačke, umesto po prvobitnih 29 tačaka, stoji u danas podignutoj federalnoj optužnici, koji obuhvata zločine iz mržnje prema vernicima, za upotrebu vatrenog oružja i za nanošenje povreda policajcima.

Tužioci traže smrtnu kaznu, a zvaničnici su napad okarakterisali kao najgori anti-semitski incident u američkoj istoriji. Kako se navodi, Bauers je u sudnicu došao bez invalidskih kolica i sa previjenim ramenom jer je prilikom razmene pucnjave sa policijom pretrpeo povrede.

On je na ročištu rekao da je pročitao optužnicu i razumeo optužbe protiv njega, ali nije reagovao kada je čuo da bi mogao da dobije smrtnu kaznu. Na prvom ročištu Bauers se vozio u invalidskim kolicima i pričao je malo. Bauers je u subotu uleteo u sinagogu i otvorio vatru uz povike "svi Jevreji moraju da umru".

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter