RUSIJA NE MENJA STRANU: Odluke o Kosovu i Metohiji treba da odgovoraju narodu Srbije!

 

 

 Rusija prema rešenju kosovskog pitanja polazi od međunarodnog prava i od toga da rešenje treba da odgovara narodu Srbije, izjavila je  portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 Na redovnoj konferenciji za novinare, komentarišući izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija posle susreta s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Parizu da pozicija Rusije u odnosu na Prištinu treba da bude promenjena, ona je kazala da se sve bazira na međunarodnom pravu.

- Danas je na snazi rezolucija Saveta beznednosti UN, koju niko nije ukinuo, i ona i određuje poziciju Rusije u odnosu na kosovsko rešenje. Mi se oslanjamo na to, ali pri tom shvatamo da se vode pregovori između dve strane i pri tom smo ne jednom saopštili da formiramo svoju poziciju i na osnovu i međunarodnog prava i naravno, polazeći od toga da te odluke koju mogu biti donešene, treba da odgovaraju interesu naroda Srbije - rekla je Zaharova.

Ona je dodala da je "formula dovoljno univerzalna", i da, prema tome, "ne treba tražiti druge recepte da bi Rusija promenila svoju poziciju".

 

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost