BRITANKA PREMIJERKA PORUČILA DA ĆE SE BORITI DA SAČUVA DOGOVOR O BREGZITU SA EU: "Svim svojim bićem verujem da je kurs koji sam postavila ispravan za našu zemlju i sve naše ljude"!

 

 

Britanska premijerka Tereza Mej poručila je da će se boriti da sačuva svoj dogovor o Bregzitu sa EU jer veruje da je on u najboljem interesu građana.

- Svim svojim bićem verujem da je kurs koji sam postavila ispravan za našu zemlju i sve naše ljude - rekla je Mej.

Ona je rekla da niko nije izneo alternativan predlog nacrtu dogovora o Bregzitu koji su postigli EU i Britanija. Upozorila je da ako se ne nastavi sa tim sporazumom niko ne može sa sigurnošću da zna koje će posledice uslediti. Bio bi to korak ka neizvenosti, dodala je ona.

Mej je rekla poslanicima da imaju jasan izbor - ili da podrže njen sporazum o Bregzitu, ili da Evropsku uniju Velika Britanija napusti bez sporazuma, ili da Bregzita uopšte ne bude.

- Izbor je jasan: možemo da izađemo bez sporazuma, možemo rizikovati da Bregzita uopšte ne bude, ili možemo izabrati da se ujedinimo i podržimo najbolji dogovor koji se može postići - rekla je Tereza Mej.. 

Prethodno je, od jutros, nekoliko ministara podnelo ostavke u znak protesta zbog sporazuma premijerke Mej s Briselom o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.
 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost