Izvor:
16.11.2018 u 07:59
0

RAZVOJ NOVIH ORUŽJA U SEVERNOJ KOREJI: Predsednik Kim Džong-un obišao je mesto gde se testira novo taktičko oružje!

Predsednik Kim Džong-un obišao je mesto gde se testira novo taktičko oružje kojim se "pokazuju brzorastuće obrambene mogućnosti".

Ovo je prvo spominjanje razvoja novih oružja u Severnoj Koreji od početka ove godine, a preti pogoršavanju političke atmosfere u pregovorima izmedu Pjongjanga i Vašingtona, prenose mediji.

"Današnji rezultati pokazuju opravdanost partijske politike koja se fokusira na razvoj nauke i tehnologije kako bismo se odbranili, a tako smo svima u regionu pokazali svoje brzorastuće obrambene mogućnosti", izjavio je Kim.

Prema severnokorejskoj novinskoj agenciji KCNA, novo oružje trebalo bi da štiti tu državu kao "čelični zid".

Jedina fotografija koju su severnokorejski mediji objavili pokazuje Kima na nekoj plaži okruženog vojnicima u uniformama, ali na njoj nema nikakvog oružja.

Vašington je na ovu objavu reagovao kratkim saopštenjem u kojem navodi da "ostaje uveren da će se obećanja koja su dali predsednici Tramp i Kim održati", misleći na njihov sastanak u Singapuru kada su se dogovorili da će raditi na denuklearizaciji Korejskog poluostrva, prenosi Hina.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter