Izvor:
16.11.2018 u 11:22
0

TEREZA MEJ DOBILA CRVENI KARTON: Pred isključenje iz parlamenta čeka je još 48 podnetih prijava za nepoverenje!

Nekoliko poslanika iz Konzervativne partije britanske premijerke Tereze Mej saopštilo je da je podnelo pisma za glasanje o nepoverenju premijerki, a londonski mediji očekuju da tokom dana bude predato neophodnih 48 pisama da bi se takav potupak pokrenuo.

Londonski "Telegraf" javlja da bi, uz očekivanje da do kraja dana bude predato 48 pisama, glasanje o nepoverenju vladi moglo obaviti već u utorak.

Za pokretanje postupka za glasanje o nepoverenju potrebno je da najmanje 48 konzervativnih poslanika preda takva pisma predsedavajućem takozvanog Komiteta 1922 Grejemu Brediju.

Bredi nije rekao koliko je pisama podneto, prenosi Rojters ukazujući da je za smenu Mej potrebno da 158 od ukupno 315 poslanika glasa protiv nje.

Britanska agencija je, međutim, prethodno prenela, pozivajući se na sajt Bregzit Central (BrexitCentral), da je tih 48 pisama već predato.

Bregzit central preneo je tu informaciju pozivajući se na neimenovani izvor, za koji tvrdi da je uvek bio pouzdan.

U međuvremenu, britanski mediji javljaju da ministar za zaštitu životne sredine Majkl Gouv, za kojeg se spekulisalo da će podneti ostavku zbog dogovora o Bregzitu, ipak neće napustiti vladu.

Kako navodi Rojters, izvor blizak Gouvu rekao je za Tajms da ministar neće napustiti vladu.

"On misli da je važno da nastavi da sarađuje sa kolegama iz kabineta kako bi osigurao najbolji ishod za zemlju", naveo je neimenovani izvor.

Britanski mediji prethodno su preneli da bi Gouv mogao da podnese ostavku zbog dogovora o Bregzitu, odnosno da mu je Mej ponudila mesto ministra za Bregzit, ali je on to odbio jer je premijerka odbila da mu dozvoli da promeni uslove dogovora o Bregzitu.

Izvor:Tanjug
Foto:Instagram/printscreen/ukandeu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter