EMANUEL MAKRON KAO PODRŠKA ANGELI MERKEL: Nemačka kancelarka izjavila da joj se dopada ideja o osnivanju evropske vojske!

Francuski predsednik Emanuel Makron prisustvovao je danas ceremoniji polaganja venca u čast žrtvama rata i diktature u Berlinu, a AP napominje da se njegova poseta događa u trenutku kada je i njemu i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel neophodna podrška.

Makron je povodom nemačkog Dana sećanja ceremoniji prisustvovao kod memorijanog spomenika žrtvama rata, zajedno sa nemačkom kancelarkom i predsednikom Nemačke Frank Valter Štajnmajerom, prenosi AP.

Njegova poseta je, napominje američka agencija, usledila u trenutku kada i njemu i Merkel opada popularnost i oboje trebaju međusobno ohrabrenje i podršku.

Merkel je podržala ideju o evropskoj vojsci koju je francuski predsednik nedavno izneo navodeći da bi ta vojska pokazala svetu da više nikad neće biti rata među državama Evrope,

Sastanak Makrona i Merkel takođe se događa pred samita u decembru čiji je cilj odluka o reformama zajedničke valute (evra) kako bi je učinili otpornijom na finansijske i ekonomske krize, navodi agencija.

 

 

Izvor:Tanjug
Foto: wikimedia/printscreen/commons

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV