Izvor:
20.11.2018 u 18:48
0

MAKRON POD ISTRAGOM: Neleguralno je trošio novac za političku kampanju!

Francusko državno tužilaštvo pokrenulo je istragu o poreklu 144.000 evra utrošenih u prošlogodišnju predizbornu kampanju predsednika Emanuela Makrona, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz tužilaštva. Taj izvor je naveo da je istraga pokrenuta nakon što francuska Nacionalna komisija za predizborne bankovne račune i političko finansiranje (CNČFP) nije uspela da uđe u trag određenim donacijama u vidu čekova i uplata elektronskim putem na račun Makronove stranke U pokretu (En Marće).

Navodi se da ova sredstva nepoznatog porekla čine mali deo novca koji je Makron utrošio tokom kampanje, a prema podacima CNČFP, aktuelni francuski predsednik je za potrebe kampanje prikupio 16,8 miliona evra – što je ispod limita propisanog francuskim zakonom i gotovo sav taj novac je potrošio.

Tužilaštvo takođe istražuje navodne neregularnosti u trošenju novca u kampanji za predsedničke izbore 2017. francuskog ultralevičarskog lidera Žan-Lika Melanšona.

Rojters navodi da je ovog nekadašnjeg "trockistu" u vezi sa tim navodima ispitivala francuska policija, a u njegovoj kući koja je bila sedište u vreme kampanje prošlog meseca je izvedena racija.

– Jel će i Makronu da upadnu u kuću? Da li će zapleniti njegovu listu članova ili donatora? Ili će ovo biti slučaj duplih standarda – upitao je Melanšon.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/Ivanuska27

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter