Izvor:
11.09.2016 u 17:08
0

POŽAR U FABRICI CIGARETA: Najmanje 26 mrtvih!

Požar u fabrici za pakovanje hrane i cigareta u Bangladešu, u kojem je poginulo najmanje 26 ljudi, danas je ugašen, ali gust dim i opasnost od urušavanja ugrožavaju napore pretraživanja prostorija, saopštili su lokalni zvaničnici.

Jučerašnji požar je najgora industrijska nesreća u Bangladešu od urušavanja zgrade Rana Plaza iz 2013. godine, kad je poginulo 1.135 tekstilnih radnika, preneo je Rojters.

"Zgrada je vrela i nemoguće je ući u nju. Pored toga, prisutne su velike pukotine u strukturi, pa je veoma rizično da se uđe bez preduzimanja mera predostrožnosti", izjavio je upravnik vatrogasne službe Adžit Kumar Bumik i dodao da je broj žrtava porastao na 26.

Strahuje se da bi broj poginulih mogao dodatno poraste kad budu pokrenuti napori za pronalaženje žrtva.

Uzrok požara u industrijskoj zoni Tongi, oko 20 kilometara severno od prestonice Dake, zasad nije poznat, ali zvaničnici navode da je on verovatno izbio usled eksplozije bojlera.

Tanjug
Foto: Twitter/standardnews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter