Izvor:
27.11.2018 u 07:08
0

UHAPŠEN FUNKCIONER ZBOG ŠPIJUNAŽE: Sakupljao i dostavljao izuzetno osetljive informacije!

Visoki funkcioner francuskog Senata Benoa Kenede uhapšen je pod sumnjom da je sakupljao i dostavljao izuzetno osetljive informacije Severnoj Koreji.

Kenedea su u nedelju uhapsili pripadnici Generalne direkcije unutrašnje bezbednosti (DGSI), a kancelarija mu je pretražena u ponedeljak. Visoki funkcioner Senata uhapšen je u okviru istrage koja je otvorena u martu zbog "sakupljanja i dostavljanja informacija stranoj sili, a koje mogu da naškode suštinskih interesima zemlje".

Istražitelji DGSI pokušavaju da utvrde da li je Kenede, inače jedan od administratora uprave za arhitekturu, baštinu i vrtove pri Senatu, zaista odavao informacije režimu u Pjongjangu, kaže izvor blizak istrazi. Kenede dobro poznaje Severnu Koreju i bio JE predsednik udruženja posvećenog prijateljstvu Francuske i Severne Koreje koje je "promovisalo razumevanje i prijateljstvo između dva naroda". Uz to, Kenede je više puta putovao u Severnu Koreju – sedam puta od 2005. godine, kako je sam naveo na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter