Izvor:
27.11.2018 u 07:53
0

REAGOVALA NA IZJAVU IZ KIJEVA: Zaharova odgovorila Ukrajni i Klimkinu!

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova komentarisala je izjavu ukrajinskog ministra spoljnih poslova Pavela Klimkina o nepotrebnosti diplomatskih odnosa između Kijeva i Moskve.

– Posle svega što je upravo njegov režim, režim u kom on (Klimkin) učestvuje, stvorio, toliko provokacija, bezobrazluka, toliko je laži izgovoreno – oni se pitaju da li su potrebni diplomatski odnosi – komentarisala je Zaharova.

Ona je takođe istakla da se Rusija zalaže za "rešavanje svih pitanja, čak i onih koja su se desila prethodnog dana (incident u Kerčkom moreuzu), isključivo u smislu odgovornog pristupa".

Ranije je Klimkin, govoreći o incidentu u Kerčkom moreuzu, izjavio da Ukrajini nisu potrebni diplomatski odnosi sa Rusijom.

Prema saopštenju Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) u nedelju su brodovi ukrajinske mornarice "Berdjansk", "Nikopolj" i "Jani Kapu", narušavajući članove 19 i 21 Konvencije UN o morskom pravu, presekli državnu granicu Rusije. Brodovi su ušli u privremeno zatvorene vode Rusije i nekoliko sati izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova koji su ih pratili. Sva tri broda su zadržana i kasnije prevezena do luke u Kerču.

Nakon toga, ukrajinska Vrhovna rada izglasala je uvođenje ratnog stanja u određenim regionima zemlje, uglavnom onim koji se graniče sa Rusijom, dok je predsednik Ukrajine Petro Porošenko prethodno izjavio da će ta mera stupiti na snagu 28. novembra u 9 časova pre podne po kijevskom vremenu.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Prntscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter