Izvor:
27.11.2018 u 15:24
0

RUSKI MINISTAR ODBIO PREDLOG O STRANOM POSREDOVANJU: Nama posrednici nisu potrebni!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je danas predlog za strano posredovanje u ruskom sporu s Ukrajinom oko ukrajinskih brodova zaplenjenih blizu Krima.

– Ne vidim potrebu za bilo kakvim posrednicima – rekao je Lavrov danas u Parizu posle sastanka s svojim francuskim kolegom Žan-Ivom Le Drijanom.

On je ovo rekao pošto je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas predložio da bi Nemačka, Francuska, Rusija i Ukrajina mogle zajedno da rade na smirivanju tenzija. Da bi se osiguralo da se takvi incidenti ne ponove zapadne zemlje koje podržavaju Ukrajinu treba da pošalju "jak signal " Kijevu da prekine sa bilo kakvim "provokacijama", rekao je Lavrov.

Lavrov je ponovio ruski stav da je Ukrajina "namerno isprovocirala" ruske vlasti time što su njeni brodovi ušli u ruske teritorijalne vode kod Krima, koji je Rusija pripojila 2014. godine.

Ruska obalska straža zaplenila je tri broda ukrajinske ratne mornarice – dva manja broda i jedan tegljač – i zarobila posadu u nedelju u Kerčkom moreuzu. Incident se dogodio u Crnom moru dok su ukrajinski brodovi pokušavali da prodju Kerčkim moreuzom da bi stigli do Azovskog mora.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter