Izvor:
28.11.2018 u 11:15
0

STUPILO NA SNAGU RATNO STANJE: Porošenko upozorava da je država je u opasnosti od totalnog sukoba sa ruskom federacijom!

U 10 pograničnih oblasti u Ukrajini jutros je u 9 sati po lokalnom vremenu stupilo na snagu ratno stanje koje će trajati 30 dana, a ukrajinski predsednik Petro Porošenko upozorava na mogućnost rata sa Rusijom. Ratno stanje je na osnovu odluke parlamenta u Kijevu stupilo u 10 od 27 ukrajinskih regiona koji se smatraju najpodložnijim eventualnom ruskom napadu i trajaće do 27. decembra.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je u uveče da je zabrinut zbog mogućnosti totalnog sukoba sa Rusijom. On je na svojoj veb stranici ukazao na ono što je nazvao "snažnim prisustvom ruskih vojnika" duž granice sa Ukrajinom.

– I zato ne želim da iko misli da je ovo tričarija. Država je u opasnosti od totalnog rata sa ruskom federacijom – rekao je Porošenko.

Porošenko je u intevjuu za ukrajinsku televiziju rekao da uvođenje ratnog stanja vojsci pruža dodatna ovlašćenja, ali samo u slučaju rata, prenosi sajt Ukrinform.

– Pretnje sa kojima se trenutno suočava Ukrajina zahteva jedintvo ukrajinskog naroda sa ukrajinskim oružanim snagama – rekao je Porošenko.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter