Izvor:
12.09.2016 u 17:18
0

I KOD NJIH IMA NEPRAVILNOSTI: Ponovljeni predsednički izbori u Austriji biće odloženi?

U Austriji će najverovatnije biti odloženi ponovljeni predsednički izbori – ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka saopštio je danas da će zamoliti austrijski parlament da odloži ponovljeni drugi krug predsedničkih izbora u Austriji, zbog neispravnog glasačkog materijala.

Izbori su bili zakazani za 2. oktobar, a novi termini mogli bi biti 27. novembar ili 4.decembar, ukoliko budu ispoštovani svi procesi na parlamentarnom nivou, ali i u proizvodnji izbornog materijala, rekao je on na konferenciji za novinare.

Sobotka je dodao i da će predložiti ažuriranje biračkih spiskova, pošto je u međuvremenu više hiljada ljudi umrlo i hiljade dobilo pravo glasa, što bi bilo saglasnosti sa Ustavom Austrije, ali je za to potrebna parlamentarna većina.

Za odlaganje izbornog termina, međutim, pojasnio je, nije potrebna dvotrećinska, već prosta većina u parlamentu.

Tanjug
Foto: Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter