SKANDAL U PRIŠTINI: Grupa Albanaca čeka Hana, ne daju mu da uđe na Kosovo!

 

 

 Grupa Albanaca iz Glogovca okupila se pre podne ispred sedišta Delegacije EU u Prištini, uoči dolaska evropskog komesara Johanesa Hana, popodne, da bi mu preneli "ogorčenje odugovlačem" vizne liberalizacije za Kosovo.

 Han će u Prištinu doći iz Beograda, gde će prethodno razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 On su  postavili čelične banere i nose transparent na kojem piše: "Dobrodošli na Kosovo, gospodine Han! Mi smo za reciprocitet, tako da su vam potrebne vize za ulazak na Kosovo. Za vizu, potrebno je 45 različitih dokumenata i 35 evra".

Glogovčanin Džavit Drenori rekao je da situacija na Kosovu nije samo krivica unutrašnje politike, već i EU koja je, kako kaže, "pomogla stvaranju države Kosovo".

- Ako misle da je naša politička elita korumpirana, onda ne sarađujte s njima, ali ne ostavljajte građane izolovanim - rekao je on.

 

 

Kako je najavljeno, Han će u Prištini razgovarati sa političkim liderima Hashimom Tačijem, Kadri Veseljijem i Ramušom Haradinajem.

 U zgradi kosovksog parlamenta i poslanici Srpske liste očekuju susret sa Hanom da bi predočili teškoće sa kojima se suočavaju nakon što je Priština za dodatnih 100 odsto podigla carine na robu iz Srbije i BiH.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/temaditore

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost