Izvor:
04.12.2018 u 15:27
0

AP: Srbija traži podršku Rusije, Kina protiv Kosovske vojske!

Beograd — Agencija AP izveštava o sastanku koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao sa kineskim i ruskim ambasadorom u Beogradu.

AP ocenjuje da ocenjuje da Srbija traži podršku Rusije i Kine u protivljenju najavljenom formiranju kosovske vojske, upozoravajući da bi to moglo da vodi obnavljanju sukoba na Balkanu.

Američka agencija podseća da je u kosovskoj skupštini za 14. decembar najavljeno glasanje o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku.

Navodi se da se Srbija usprotivila tom potezu i zapretila uzvratnim merama.

AP navodi da se srpski predsednik Vučić sastao sa ruskim i kineskim ambasadorom u Beogradu, poručivši pritom da bi nastavak provokacija sa Kosova mogao da ostavi Srbiju bez drugog izbora osim da zaštiti srpsku manjinu na Kosovu.

Agencija prenosi Vučićevu izjavu da planovi prištinskih vlasti za formiranje vojske ugrožavaju mir i stabilnost u regionu.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter