Izvor:
05.12.2018 u 06:54
0

TEREZA MEJ: Dogovor o Bregzitu nije savršen ali je najbolji u ovom trenutku!

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da dogovor koji je sa EU postigla o Bregzitu, a koji parlament te zemlje tek treba da odobri, nije savršen, ali je "najbolji mogući" dogovor.

Ona je u utorak naglasila da se takvim dogovorom ne dovodi u rizik da se Britanija nađe u situaciji da bira između Bregzita bez dogovora ili toga da uopšte ne napusti EU.

"Ne govorim da je ovaj dogovor savršen. Nikad neće biti. To je priroda pregovora", rekla je Mej u britanskom parlamentu, uoči ključnog glasanja o njenom planu za Bregzit, koje je zakazano za 11. decembar.

Ona je dodala da Velika Britanija ne bi trebalo da dozvoli da potraga za "savršenim Bregzitom spreči dobar Bregzit".

S druge strane, bivši ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson nada se da će parlament te zemlje glasati protiv vladinog dogovora za Bregzit.

Džonson je dogovor nazvao "nacionalnim poniženjem kojim je ismejana odluka da se napusti EU", preneo je Rojters.

"Imamo mnogo drugih opcija. Kako bismo videli put pred nama moramo da razumemo šta se dešava narednog utorka ukoliko, kao što se nadam, ovaj veliki Dom komuna odbaci ovaj dogovor", rekao je Džonson.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter