Izvor:
05.12.2018 u 08:43
0

DONALD TRAMP: Emanuel Makron odlaže povećanje cena za gorivo!

Američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da odluka predsednika Francuske Emanuela Makrona da odloži povećavanje cena goriva usled ogromnih protesta u zemlji, opravdava i njegovu odluku da se povuče iz sporazuma o klimatskim promenama, javljaju agencije.

– Drago mi je da su se moj prijatelj Emanuel Makron i demonstranti u Parizu saglasili sa zaključkom koji sam ja doneo pre dve godine – poručio je Tramp na Tviteru.

Tramp smatra da Makronova odluka znači da je došao do istog zaključka kao on, odnosno da je globalni sporazum koji je u Parizu sklopilo skoro 200 zemalja 2015, "fatalno faličan zato što podiže cene goriva u odgovornim državama, dok se čiste neki od najgorih zagađivača na svetu".

On je naveo da želi čistu vodu i vazduh, ali naglasio da američki radnici i poreski obaveznici "ne treba da plaćaju za čišćenje zagađenja druge zemlje".

Plan Francuske da poveća cene, imao je za cilj da potrošače navede da odustanu od korišćenja fosilnih goriva koja utiču na klimatske pronmene.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@cnnbrk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter