Izvor:
05.12.2018 u 21:01
0

POBEDA ŽUTIH PRSLUKA: Francuska vlada odustala od povećanja poreza na gorivo 2019!

Francuska vlada odustaje od povećanja poreza na gorivo u 2019. godini, koje je prethodno bilo suspendovano na šest meseci, saopštio je francuski premijer Eduar Filip. Filip je poslanicima u francuskom parlamentu rekao da se "od povećanja poreza sada odustaje" u budžetu za 2019. godinu i poručio da je vlada "spremna za dijalog".

O budžetu se može ponovo pregovarati i može se prilagođavati tokom godine.

Neimenovani zvaničnik Jelisejske palate rekao je da je francuski predsednik Emanuel Makron odustao od povećanja poreza na gorivo usled strahova od novog nasilja, nakon višenedeljnih protesta širom zemlje i najgorih nereda u Parizu posle više decenija. Makron je tražio od svih političkih stranaka i sindikata da apeluju na smirenost posle nasilja prošlog vikenda, dok Jelisejska palata strahuje od "velikog nasilja" na narednim demonstracijama u Parizu, zakazanim za subotu

Francuska Nacionalna skupština je večeras usvojila mere koje je Filip objavio kao odgovor na krizu sa "žutim prslucima", posle petočasovne rasprave. Predmet rasprave je bila premijerova deklaracija o "ekološkoj fiskalnosti i njenim posledicama po kupovnu moć" i, pre svega, odustajanje od povećanja poreza na gorivo u budžetu za 2019. i zamrzavanja cena gasa i struje tokom ove zime.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter