Izvor:
06.12.2018 u 17:53
0

IZRAEL: Vlada odobrila izvoz kanabisa u medicinske svrhe!

Izrael će najverovatnije dozvoliti izvoz medicinskog kanabisa do kraja godine, izjavio je danas predsedavajući izraelskog parlamentarnog komiteta za unutrašnje poslove i životnu sredinu Joav Kiš.

Ministarstva finansija i zdravlja procenjuju da bi izvoz mogao da donese oko 268 miliona dolara (milijardu šekela) godišnje, ali su pojedini poslanici zaustavili izvoz kanabisa koji se uzgaja u Izraelu iz straha da bi njegova proizvodnja donela više droge na ulicama Izraela.

Izraelske kompanije zahvaljujući povoljnoj klimi i ekspertizi u medicinskim i poljoprivrednim tehnologijama su najveći svetski proizvođači medicinskog kanabisa.

Stvari su se promenile kada je Kiš podneo zakon koji omogućava izvoz sa strožijim propisima o izvoznicima i zaprećenim zatvorskim kaznama za prekršaje.

Zakon je prošao prvo od tri glasanja u parlamentu prošle sedmice i sada je ponovo kod Kišovog komiteta na reviziji.

"Cilj mi je da završim zakon do kraja godine", rekao je Kiš.

"Mi verujemo da je to medicina i da je to važno, To je veliki potencijal za izraelske poljoprivrednike i ekonomiju", dodao je Kiš, koji procenjuje da bi taj zakon mogao da donese prihod od milijardu šekela godišnje.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter