Izvor:
11.12.2018 u 16:57
0

PUTIN: Nejasno mi je zašto je Butina uhapšena u SAD!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da mu je nejasno zašto je Ruskinja Marija Butina uhapšena u SAD i optužena da je ruski agent jer su mu obaveštajni šefovi rekli da ne znaju ništa o njoj.

Butina je osumnjičena da je pokušala da se infiltrira u Nacionalnu asocijaciju za pravo na oružje i utiče na američku politiku prema Rusiji.

Očekuje se, prema jučerašnjim podnescima iz suda, da će se ona ove sedmice izjasniti kao kriva, a nakon dogovora postignutog između njenih advokata i američkih tužilaca.

"Ona rizikuje da dobije 15 godina zatvora. Za šta?" zapitao se Putin.

"Pitao sam sve šefove naših obaveštajnih službi šta se dešava. Niko ne zna ništa o njoj", istakao je Putin.

Marija Butina je uhapšena letos i kasnije optužena za zaveru i da je neregistrovani strani agent.

Tužioci tvrde da je ona tokom predsedničke kampanje 2016. i posle izbora Donalda Trampa za predsednika, kao pokriće za svoje aktivnosti koristila status studentkinje da bi se infiltrirala u Nacionalnu asocijaciju za pravo na oružje i u druge političke organizacije povezane sa Republikanskom partijom.

Navodi se da je Butina prikupljene informacije prenosila jednom ruskom zvaničniku kome su ove godine američke vlasti uvele sankcije, kao i da je nastojala da uspostavi veze između američkih političara i Kremlja.

Izvor: Tanjug
Foto: twitter/relombardo3

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter