Izvor:
11.12.2018 u 17:36
0

MEJ I MERKEL: Političarke dogovorile da će ostati u „bliskom kontaktu“!

Britanska premijerka Tereza Mej imala je danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu pozitivan sastanak, rekao je portparol britanske premijerke.

On je rekao da su se dve političarke dogovorile da će ostati u "bliskom kontaktu" da bi pokušale da postignu da se sporazum o izlasku Britanije iz EU izglasa u britanskom parlamentu.

Mej nema nameru da proširi Član 50 Lisabonskog sporazuma EU, koji daje mogućnost zemljama članicama Unije da izađu iz tog evropskog bloka, dodao je portparol.

Merkelova je uoči razgovora ponovila stav da neće biti moguće ponovo pregovarati o Bregzitu i dodala da je optimista u vezi postizanja rešenja.

Mej je stigla danas u Berlin na razgovore sa nemačkom kancelarkom, pre nego što otputuje u Brisel na sastanak sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom i predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, koji predsedava samitom u četvrtak.

Ona se sastaje sa više evropskih zvaničnika u nastojanjima da spasi njen sporazum o Bregzitu, nakon odlaganja glasanja u britanskom parlamentu.

Mej je rekla da su joj potrebna "dodatna uveravanja" u vezi severnoirske granice kako bi obezbedila podršku poslanika.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter