Izvor:
13.09.2016 u 22:43
0

PUTIN: Kazniću sve BANKARE LOPOVE!!!

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je na sastanku sa guvernerkom Centralne banke Elvirom Nabiulinom da je naložio vladi i policiji da odrede kaznene mere za bankare koji su prekršili rusko zakonodavstvo i pobegli u inostranstvo.

Šefica Centralne banke je pozvala da se nađe rešenje tog problema na zakonskom nivou i primetila da je u 70 odsto slučajeva oduzimanje licenci bankama povezano sa pranjem novca.

"Treba biti veoma pažljiv da se ne bi ograničila sloboda ljudi, ali treba dati garancije i državi i društvu i ulagačima banaka od svih kriminalnih radnji. Hajde da ovaj nalog dam i vladi i policijskim organima i da zajedno razmislimo", rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

Ruski bankarski sistem za poslednje tri godine mnogo manje je pružao usluge u kriminalnoj sferi. Prema rečima guvernerke, obim operacija za izvlačenje novca u inostranstvo se smanjio sa 1,7 biliona rubalja u 2013. godini do 110 milijardi rubalja u prvom polugodištu 2016. godine, navodi Sputnjik.

Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter