Izvor:
14.12.2018 u 06:36
0

LIDERI EU ODBILI TEREZU MEJ: Sporazum o Bregzitu i dalje zatvoren!

U zaključcima sa samita u Briselu, lideri EU poručili su da sporazum o izlasku Velike Britanije iz bloka "nije otvoren za ponovne pregovore", uprkos molbi britanske premijerke da se naprave promene kako bi ona mogla da "proda" taj nepopularni sporazum britanskim poslanicima.

Lideri EU su, takođe, obećali da će raditi na brzom donošenju novog trgovinskog sporazuma sa Britanijom kako bi se izbeglo aktiviranje spornih garancija u vezi sa irskom granicom.

Oni su dodali da je EU odlučna da ubrzano radi na naknadnom sporazumom, koji će do 31. decembra 2020. godine utvrditi alternativne dogovore, tako da ne bude potrebe da se aktivira pitanje granice.

Britanska premijerka je pre samita EU u Briselu ocenila da postoji jasna zabinutost u Britaniji oko pitanja tzv "zaštitne mreže" koja bi trebao da reguliše grancu između Irske i Severne Irske.

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/printscreen/ukandeu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter