Izvor:
16.12.2018 u 16:40
0

UKRAJINA NAGOMILALA VOJSKU U DONBASU: Prebačeno više od 60 tenkova i borbanih vozila pešadije!

Ukrajinska vojska prebacila je više od 60 tenkova i borbenih vozila pešadije u Donbas.

Navodi se da je portparol Ministarstva odbrane samoprogla[ene Donjecke Narodne Republike (DNR) Danil Bezsonov rekao da su ukrajinske snage počele da pojačavaju snage u Donbasu, gde premeštaju tenkove i avijaciju na liniji demarkacije sa DNR.

– Tokom protekla dva dana, tenkovi i mehanizovani bataljoni 93. mehanizovane brigade istovremeni su na železničkoj stanici Konstantinovka, jačajući snage za više od 60 tenkova i borbenih vozila pešadije –

Obaveštajne službe samoprogla[ene DNR prijavile su da je četiri aviona Su-25 poslato z Melitopolja na aerodrom u Berđansku. Bezsonov je rekao da ovi avioni mogu da se koriste za operacije vatrene podrške tokom masivnog vazdušnog udara.

Od početka sukoba u Donbasu u aprilu 2014. godine bilo je proglašeno više od 20 prekida vatre, a poslednji je stupio na snagu 29. avgusta ove godine.

Do sada, međutim, nije postignuto dugotrajno primirje.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter