JOHANES HAN: Evropska unija snažno podržava Srbiju na putu ka članstvu!

 

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han je prilikom potpisivanja dela IPA za 2017. godinu u iznosu od preko 97 mliona evra naglasio da EU još jednom pokazuje da snažno podržava kretanje Srbije ka članstvu u Uniji.

Ovaj deo pretpristupne pomoći EU Srbiji biće delom iskorošćen za jačanje energetskog sektora Srbije, a delom za podizanje kvaliteta života građana kroz zaštitu životne sredine.

- Naglasio bih da je novac delom obezbeđen za finansiranje intergasnog konektora između Bugarske i Srbije koji podržava nezavisnost Srbije kada je reč o gasnim nabavkama.

- To nije upereno ni protiv koga niti za nekoga već je čist interes države da bude što je više moguće nezavisna kada je reč o snabdevanju energije i izvorima energenata - poručio je Han.

HAN: Prekinuti sa provokacijama i vratiti se dijalogu
On je izjavio da isti strateški cilj ima i Evropa koja želi da bude više nezavisna od spoljnih na nabavki energenata.

- Što smo manje zavisni od jednog izvora energenata i dobavljača to podiže našu političku težinu kada je reč o međunarodnim odnosima - ocenio je Han.

Drugi deo novca iz ovog paketa IPA za 2017. godinu biće iskorišćen u proizvodnji kvalitetne pijaće vode i tretiranje otpada, objasnio je komesar Johanes Han.

- U pitanju su konkretene mere koje su u skladu sa evropskim standardima. I ovo je dokaz dobrobiti koje će građani Srbije imati jednom kada uđu u EU, ali i u pripremnom preriodu - kaže Han.

On je ponovio da je Evropa obezbedila više od tri milijarde evra u grantovima od 2000. godine i ocenio da to pokazuje snažnu evropsku podršku kretanju Srbije ka EU kao i da EU u Srbiji ima jakog saveznika u svim tim naporima.

Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Serija: Suze mojesestre
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:45 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live