Izvor:
22.12.2018 u 20:28
0

TRAGEDIJA U RUSIJI: Nema nade za osam rudara!

Devet ruskih rudara koje je dim zarobio u rudniku proizvođača kalijumom bogate soli Uralkalija verovatno su mrtvi, tvrde ruski istražitelji.

Uralkali, jedan od najvećih proizvođača kalijumom bogate soli na svetu, saopštio je kako je akcija spašavanja rudara počela oko 10 sati prepodne po lokalnom vremenu, nakon incidenta u rudniku u Solikamsku, koji se nalazi 1500 kilometara severoistočno od Moskve.

Istražni odbor Ruske Federacije, državno telo koje se bavi krupnim kriminalom, rekao je kako je osam rudara uspelo da se spase, dok za devetoricu nije poznato stanje.

– Nema kontakta s onima koji su ostali pod zemljom – tvrde u tom telu. Istražni odbor je rekao kako je pokrenuta istraga jer "postoji dovoljno osnova da su ljudi koji su ostali u području pod dimom preminuli".

Rusku rudarsku industriju godinama obeležavaju nesreće. U februaru 2016. 36 rudara i spasioca poginulo je u rudniku uglja u blizini Arktičkog kruga.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter