Izvor:
23.12.2018 u 17:06
0

FRANCUSKA: Policajac izvadio pištolj i pucao na demonstrante! (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak francuskog policajca koji je uperio pištolj na demonstrante dok ga oni napadaju, a sindikat policije saopštio da je njihov kolega delovao u samoodbrani.

Ovaj policajac je izvadio oružje pošto su ga demonstranti na Jelisejskim poljima srušili sa motora ali nije ispalio metak. Na snimku se vidi i kako drugi policajci šutiraju demonstrante koji ih napadaju.

Ipak, pretnja smrtonosne akcije šokirala je mnoge Francuze.

Mnogi demonstranti smatraju da je to primer neadekvatne reakcije policije.

Sa druge strane, policija je saopštila da su kolege delovale u samoobdrani. Policajac sa pištoljem je "uradio pravu stvar. To je donelo trenutak pauze koja je omogućila mojim kolegama da bezbedno napuste lice mesta – rekao je Roko Kontento iz francuskog sindikata policije FGP.

Prema njegovim rečima, postupak policajca imao je za cilj da odvrati demonstrante.

On je rekao da je ovaj slučaj izuzetak ali da je policiji dozvoljeno da izvuče oružje ako je fizički ugrožena. Takođe je apelovao na oštrije sankcionisanje onih koji napadaju policiju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@cnnbrk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter