Izvor:
24.12.2018 u 08:48
0

LAVROV: Oružani sukob koji dve vodeće nuklearne sile, Rusije i SAD-a, imao bi katastrofalne posledice za čovečanstvo!

Rusija se nada da približavanje novih predsedničkih izbora u SAD neće dovesti do daljeg pogoršanja odnosa, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

– Verujem da svi u svetu dobro razumeju ovo: oružani sukob koji uključuje dve vodeće nuklearne sile, Rusiju i Sjedinjene Države, imao bi katastrofalne posledice za čovečanstvo. Nema sumnje da pobednika u nuklearnom ratu ne može biti – rekao je Lavrov.

– Može se očekivati da će se sa približavanjem narednih predsedničkih izbora u novembru 2020. pojedini političari u Vašingtonu aktivnije i upornije preduzimati pokušaje da igraju na ’rusku kartu‘. Nadamo se da to neće dovesti do daljeg podrivanja osnova bilateralnih odnosa koji ionako nisu u najboljem stanju – rekao je ministar.

Međutim, Lavrov je ukazao da se Moskva već navikla da oportunistički faktori povezani sa američkom unutrašnjom politikom utiču na bilateralne odnose Rusije i Sjedinjenih Američkih Država i stvaraju dodatne poteškoće u izgradnji dijaloga.

– U poslednje vreme stepen njihovog uticaja (unutrašnjih političkih faktora SAD) čak i ne zavisi od toga u kojoj fazi predizbornog ciklusa se nalaze Sjedinjene Američke Države – dodao je ministar.

On smatra da normalizacija odnosa između Moskve i Vašingtona nije moguća zbog neprijateljskih postupaka SAD i njihovih pokušaja da izvrše ekonomski i vojnopolitički pritisak na Rusiju.

– Konstantno se zalažemo za razvoj normalnog, predvidljivog dijaloga sa Sjedinjenim Američkim Državama na osnovu principa uzajamnog razmatranja i poštovanja interesa – rekao je Lavrov.

Zbog ovakvih akcija Vašingtona odugovlači se rad u važnim bilateralnim i međunarodnim oblastima, uključujući i one vezane za održavanje stabilnosti i bezbednosti u svetu.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter