Izvor:
27.12.2018 u 19:44
0

ISTRAŽIVANJE: Tramp je nagori dezinformator na internetu!

Predsednik SAD Donald Tramp najgori je dezinformator na internetu, izjavio je specijalni izvestilac o slobodi izražavanja Ujedinjenih nacija Dejvid Kej.

– Vlade su istinski prestupnici po pitanju dezinformacija. Problemom lažnih vesti koje potiču od vlade trebalo bi da se pozabave novinari – rekao je Kej.

On je ocenio da platforme kao što su Gugl, Fejsbuk ili Tviter mogu da pomognu u borbi protiv dezinformacija, ali ne bi trebalo da uklanjanju sadržaj.

– Platforme mogu da urade tehničke stvari, sve dok ne ocenjuju sadržaj… Ne mogu samo da ga uklone i kažu ''to su lažne vesti, uklonjenje su sa platfome'' ocenio je Kej.

Prema njegovim rečima, platforme bi trebalo da se fokusiraju na uklanjanje nepotrebnog sadržaja (spam) i loših botova.

Gugl, Fejsbuki Tviter su pod ogromnim pritiskom da se izbore protiv lažnih vesti, uoči evropskih izbora zakazanih za maj 2019. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter