Izvor:
28.12.2018 u 09:27
0

HAOS U INDONEZIJI: Zemljotres potresao područje indonežanske pokrajine Zapadna Papua!

Zemljotres jačine 5,8 stepeni po Rihterovoj skali potresao je područje indonežanske pokrajine Zapadna Papua, saopšteno je iz Američkog geološkog instituta (USGS).

Potres je izazvao paniku među meštanima nakon što je u cunamiju na zapadnom delu arhipelaga pre nekoliko dana poginulo najmanje 430 ljudi.

Indonežanske vlasti saopštile su da je potres bio jačine 6,1 stepen i da se jače osetio na nekoliko sekundi.

Epicentar zemljotresa bio je u blizini grada Manokvari, na dubini od 55 kilometara.

Indonežanska meteorološka agencija saopštila je da potres nije imao potencijal da izazove cunami.

Za sada nema podataka o žrtvama ili pričinjenoj o materijalnoj šteti.

Vlasti Indonezije su juče proširile zonu zabrane oko vulkanskog ostrva Anak Krakatau, čija je erupcija najverovatnije izazvala cunami u kojem je prošlog vikenda poginulo najmanje 430 osoba na ostrvima Sumatra i Java.

Agencija za vulkanologiju je podigla nivo upozorenja na erupciju vulkana Anak Krakatau na drugi najveći stepen, prenosi AP.

Erupcija vulkana u subotu uveče dovela je do toga da se deo ostrva u Sundskom prolazu uruši u more, što je izgleda izazvalo cunami s talasima višim od dva metra.

Radarski podaci sa satelita, koji su prikazani u slikama, pokazuju da se vulkan Anak Krakatau drastično smanjio nakon erupcije u subotu.

Sistem za otkrivanje cunamija u Indoneziji, postavljen nakon katastrofe 2004. godine, ne radi od 2012. godine, a pojedini delovi su uništeni ili ukradeni.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter