Izvor:
28.12.2018 u 11:32
0

UPRKOS PRETNJAMA TURSKE: Sirijska vlada preuzela kontrolu nad Manbidžom!

Sirijska vojska saopštila je danas da je preuzela kontrolu nad gradom Manbidžom, uporištem kurdskih snaga u Siriji gde je Turska pretila da će izvesti ofanzivu.

AP javlja da je ovo saopštenje usledilo ubrzo nakon što je milicija sirijskih Kurda pozvala vladu da preuzme kontrolu nad gradom kako bi sprečila napad.

Ovaj razvoj događaja, navodi agencija, ukazuje na to da su se dve strane dogovorile.

Nije, međutim, jasno šta se dešava sa američkim snagama koje su patrolirale gradom i čuvale linije između Manbidža i udaljenih gradova gde su bile smeštene snage koje podržava Turska.

Turska koja miliciju sirijskih Kurda vidi kao terorističku grupaciju prethodno je pretila da će izvesti vojnu operaciju u Manbidžu.

Te pretnje su, navodi američka agencija, podstakle objavu SAD o povlačenju snaga iz Sirije.

Sirijska vojska saopštila je da odgovara na pozive stanovnika Manbidža i obećala bezbednost svima koji tu žive, navodi agencija.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter