Izvor:
29.12.2018 u 14:32
0

TURSKA I RUSIJA UDRUŽENIM SNAGAMA: Cilj ovih zemalja je da očiste Siriju od terorističkih organizacija!

Turska i Rusija imaju zajednički cilj da očiste Siriju od svih terorističkih organizacija, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

On je to kazao nakon sastanka sa ruskim zvaničnicima u Moskvi, izvestila je turska agencija Anadolija.

Čavušoglu je kazao i da će Turska nastaviti blisku saradnju sa Iranom i RUsijom po pitanju Sirije i drugih regionalnih pitanja, navela je turska agencija.

Ruski Tas s prethodno je preneo da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov danas izjavio da su Rusija i Turska postigle razumevanje o saradnji posle američkog povlačenja iz Sirije.

Kako je Lavrov naveo, mnogo pažnje u razgovorima s turskom stranom bilo je posvećeno novim okolnostima nastalim posle odluke SAD da povuče svoju vojsku iz Sirije, prenela je ruska agencija.

Rusija i Turska potvrdile su tokom razgovora u Moskvi da će biti sačuvan sirijski teritorijalni integritet.

– Postignuta je saglasnost o načinu na koji će predstavnici Rusije i Turske nastaviti da koordinišu svoje korake na terenu pod novim uslovima, s ciljem da se potpuno eliminiše teroristička pretnja u Siriji – naglasio je Lavrov.

Predsednik SAD Donald Tramp doneo je odluku da povuče oko 2.000 američkih vojnika u Siriji.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Al Jazeera Balkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter