Izvor:
06.01.2019 u 08:39
0

NEVREME U AUSTRIJI: Ukinuti gotovo svi letovi i zatvoren autoput zbog uklanjanja opasnosti od lavina!

Snažne padavine, koje bez prestanka traju od čevrtka, izazvale su velike probleme u brojnim delovima Austrije.

U punom jeku smene turista, kada se veliki deo vraća iz skijaških centara svojim kućama, ali i brojni gastarbajteri sa odmora u njihovim domovinama na jugu Evrope, saobraćajnice su pokrivene snegom i ledom.

Autoput Tauernautoban A1, na primer, morao je na teritoriji Salcburga biti privremeno zatvoren kako bi se izvršilo, kontrlisanom eksplozijom, uklanjanje opasnosti od lavina.

Aerodrom u Insbruku od subote je gotovo u potpunosti zatvoren i letovi se otkazuju.

Od ogromnih količina snega pogođena su i brojna mesta koja su odsečena od ostatka Austrije.

Brojne lavine prete i u skijaškim centrima, a tako je u Salcburgu jedna lavina prekrila skijaše, koji su, pravim čudom preživeli.

U mestu Sankt Koloman gradonačelnik Vili Valinger pozvao je građane da ostanu u svojim kućama, jer preti opasnost od lavina.

I austrijski kancelar Sebastijan Kurc na sopstvenoj koži osetio je probleme sa snegom, pošto trenutno odmara u Grosarltalu.

On je, u subotu uveče, planirao da učestvuje na jednom partijskom skupu u blizini mesta odmora, ali je to morao otkazati zbog snega.

Kancelar se preko fejsbuka obratio građanima, posebno onima koji se nesebično angažuju u pomaganju ljudima čija mesta su zartapana snegom i odsečena od ostatka zemlje.

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/printscreen/lechzuers

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter