Izvor:
06.01.2019 u 18:19
0

NOVA AMERIČKA PROVOKACIJA Specijalni brod mornarice SAD uplovio u Crno more!

Desantni brod američke ratne mornarice "Fort Makhenri“ u sastavu 22. pomorske ekspedicione grupe prolazi kroz Dardaneli u Crno more, saopštila je pres-služba američke 6. flote na svom nalogu na Tviteru.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da takve izjave „nisu pomirljive prirode i nisu usmerene na zbližavanje stavova unutar ukrajinskog društva“.

​Ranije je specijalni izaslanik SAD za Ukrajinu Kurt Volker rekao da Vašington mora da razmotri mogućnost povećanja svog prisustva u Crnom moru. Osim toga, on je izjavio da ne isključuje mogućnost dodatnih isporuka smrtonosnog oružja Ukrajini.

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, odnosi Moskve i Vašingtona postali su žrtva provokacije koju su ukrajinske vlasti organizovale u Kerčkom moreuzu.

Plovidba u moreuzima Bosfor i Dardaneli regulisana je Konvencijom iz Montroa iz 1936. godine. U miru, crnomorske sile imaju pravo da kroz moreuze sprovode ratne brodove koji su o tome prethodno obavestili vlasti Turske. Za necrnomorske zemlje postoji niz ograničenja. Turska može da zatvori moreuze samo u slučaju rata, i to za sve zaraćene strane.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter