RAZVOD OD 140 MILIJARDI DOLARA: Nakon 25 godina braka ovaj uticajan par se rastaje! (foto)

Izvršni direktor "Amazona" Džef Bezos (54) i njegova supruga romanopisac MekKenzi Bezos (48) objavili su da se razvode nakon 25-godišnjeg "perioda ljubavi". Ipak, za sada nema ni reči o tome kako će njegova imovina u vrednosti od 140 milijardi dolara biti podeljena.

- Kao što naša porodica i bliski prijatelji znaju, nakon dugog perioda istraživanja ljubavi i probnog razdvajanja, odlučili smo da se razvedemo i nastavimo naš zajednički život kao prijatelji - navode u izjavi, dodajući potom i - Da smo znali da ćemo se razdvojiti nakon 25 godina, opet bismo sve to uradili. -

Premda je ova novost za mnoge iznenađujuća i šokantna, širu javnost trenutno najviše zanima kako će jedan od najbogatijih parova u SAD-u podeliti imovinu.

Vrednost imovine Džefa Bezosa iznosi gotovo 140 milijardi dolara, a najveći deo bogatstva potiče od njegovog vlasničkog udela u "Amazonu" koji iznosi 16 odsto. Romanopisac MekKenzi Bezos, nosilac američke nagrade za knjigu godine (2006), bila je jedan od prvih zaposlenih pri samom osnivanju "Amazona".

S obzirom na to da Bezosi žive u Vašingtonu, zakon nalaže da se sva sredstva stečena tokom braka dele na pola, osim ukoliko nije napravljen predbračni ugovor.

Uskoro bivši supružnici, upoznali su se u Njujorku, tokom poslovnog intervjua, a nakon samo tri meseca od prvog sastanka verili su se, a kasnije i venčali 1993. godine i to samo godinu dana pre osnivanja "Amazona" 1994. godine u jednoj garaži. Njih dvoje su roditelji četvoro dece - tri sina i ćerke koju su usvojili.

Podela imovine će svakako biti komplikovana, jer, kako se navodi u zajedničkoj izjavi, planiraju da nastave sa zajedničkim ulaganjima.
- Osećamo se neverovatno srećnima što smo pronašli jedno drugo i duboko smo zahvalni za svaku godinu braka - pišu oni, dodajući:

- Imali smo tako srećan zajednički život kao bračni par i takođe vidimo predivnu budućnost, kao roditelji, prijatelji, partneri u poduhvatima i projektima...-

Navode i da, iako postoji mogućnost drugačijeg raspleta, oni ostaju porodica, kao i dragi prijatelji. 

Zanimljivo je da je Džef svu svoju imovinu sam zaradio, te da u detinjstvu nije imao gotovo ništa. Džef je u aprilu, govoreći na događaju u Berlinu, priznao da mu je MekKenzijeva bila velika podrška kada je osnivao "Amazon", te da je ona u prvoj godini vodila računovodstvo za kompaniju.

Uprkos neverovatnom bogatstvu koje su stekli u godinama za nama, Bezosovi su živeli veoma skromno, te je poznata i priča da su 1999. godine, u Sijetlu, živeli u jednoj spavaćoj sobi.

Danas, par ima najmanje pet kuća širom zemlje, a jedna od njih prostire se na čak 20.600 kvadratnih metara zemlje i ima pet spavaćih soba i pet kupatila. 

Bezosi pored pet raskošnih vila na ekskluzivnim lokacijama, poseduju i zemljišne posede u Teksasu, a od 2016. godine i bivši Muzej tekstila u Vašingtonu, izgrađen 1912. godine i koji se prostire na 27.000 kvadratnih metara. U njegovu imovinu spadaju i ugledne novine "Vašington post", koje je Džef otkupio u avgustu 2013. godine. 

Bezosi su već nekoliko godina unazad veliki deo svojih prihoda donirali u dobrotvorne svrhe, te su na različite načine nastojali da doprinesu društvu i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Izvor: Blic
Foto: Wikipedia/Jeff Bezos

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live